Aduhh sedap sungguh kerabu pegaga ni...buatnya pun mudah aje tak perlu susah-susah...
Khasiat pegaga ni pun bagus yer...
boleh mengawal tekanan darah tinggi dan juga menambah susu badan..
Rasanya pun sedap! Jom buat kerabu..
Kerabu Pegaga
ymscreations
Seikat pegaga dibasuh dan dipotong
3 sdb kelapa parut yang putih sahaja
1 biji cili merah*
1 ulas bawang putih*
2 ulas bawang merah kecil*
1/3 inci belacan*
1 biji limau kasturi
Sedikit garam dan gula
Bahan yang bertanda * ditumbuk jgn terlalu halus
Sangan bahan tumbuk tadi dan masukkan kelapa
Biarkan sebati hingga kelapa dan bahan tumbuk tdk basah tp jgn sampai kering sangat gunakan api kecil shj
Masukkan garam, air limau kasturi dan sedikit saja gula
Akhir sekali masukkan pegaga gaul sebati
Waduhhh makan dgn ikan goreng je pun da sedap!
Alhamdulillah
~yms~
No comments:
Post a Comment