Monday, 8 February 2016

Celur Kangkung Hasil Tuaian Pertama

Cerita berkebun pagi tadi..saya petik atau tuai kangkung yg ditanam dalam pasu jer tapi dah menjalar ke serata pokok hehe..merayap ko yer kangkung..


Lupa plk nak snap kangkung tadi alahai..nak tumis tak la banyak mana..celur lah dan cicah sambal belacan.


Kebetulan hari ni masak Kari Ikan Jenahak, saya buat Sambal Belacan Limau Kasturi geram jerk tengok kulit limau yg cantik dan besar ni saya hiris dan masukkan dalam sambal belacan. Wow bikin tak boleh diet ni bila nasi bertambah aduhai..apa nak buat sedap punya pasal. 


Resepi kari ikan ni boleh carilah dalam blog saya ni yer. Sama sahaja cuma saya tumiskan halba campur biar wangi kari ikan ni. Alhamdulillah...

~yms~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...